Center za razvoj otrok na Feldenkraisov način<br />
Andreja Semolič Center za razvoj otrok na Feldenkraisov način
Andreja Semolič

O ceni pedokinetične učne ure

19. 06. 2023 Vsebine

Spoštovani starši, ki raziskujete o razvoju dojenčka in otroka in se sprašujete o cenah pedokinetike.

Razvojni koncept pedokinetika je inovativen slovenski koncept, ki ga avtorica širi ne le med starše in stroko ampak tudi med bodoče praktike pedokinetike. Ti tokom svoje učne poti vstopajo na trg prakse. Avtorizirani za posamezen dosežen nivo pričnejo z delom in širitvijo prakse.

Cene pedokinetičnih ur so predvsem različne, glede na to ali vstopate v skupine v študentsko prakso / I. in II.nivo / ali v prakso pedokinetika pripravnika / II. nivo / ali prihajate k pedokinetiku / III. nivo / ali k utemeljiteljici in avtorici.

Cenika na spletni strani ne boste našli. Učni programi pedokinetike, niso mišljeni kot rekreativno zabaven program ali gibalne urice, ki se jih udeležite za čim nižjo ceno ali iščete najugodnejšo ponudbo.

Razvojni koncept pedokinetika je namenjen tistim staršem, posameznikom, vzgojiteljem in drugim, ki so tesno v stiku z razvijajočim otrokom in si želijo naučiti nova znanja in razširiti obzorja, preseči strahove ter prepričanja, ki so za otrokov avtentičen razvoj ključna.

Na urah se učite pedokinetično teorijo in prakso. Direktno vstopate v stik s samim seboj. Če ste pripravljeni na premike in presenečenja kaj vse lahko odkrijete potem kmalu spoznate, da je vsaka doživeta učna ura neprecenljiva.

Udeležba na pedokinetičnih urah je učni proces, ki je namenjen odpiranju zavedanja o razvojnih dejstvih ter zavedanja o načinih na katere delujemo in vstopamo v stik z našimi dojenčki.

Učne skupine pedokinetika praktika in praktika z večletnimi izkušnjami so vsekakor drugačne od študentske prakse in pripravnikov, saj so cene znanju in praksi primerno višje. Prav tako udeležba razvojnih lekcij  direktno pri avtorici in kreatorki pedokinetike.

V Ljubljani in Novem mestu se lahko priključite tudi k subvencioniranemu programu.

Soočanje z razvojnimi dejstvi in prepričanji je prvi korak, ki vam dovoli in tudi ne dovoli poglobiti znanje o življenjski dinamiki, ki jo razvijajoči človek dejansko potrebuje za svoj zdrav razvoj izrabe genomske kapacitete.

Za več razjasnitve o doživetem razvojnem polju brez zadržkov kontaktirajte avtorico.

Vstopite pogumno ter igrivo v razvoj in vabljeni, da rastete s pedokinetiko. Pridružite se mnogim staršem, ki že skozi dve desetletji koristijo pedokinetično vsebino. Spoznajte neuroplastičen trening in se pridružite situacijskim treningom za starše v portalu Babyillage.

Pripravljeni, da doživite vse vsemogoče? Ne iščete receptov in postopkov ali navodil?. Ste odločeni vstopiti v razvojni proces? Tu smo, da z vami korakamo skozi razvojne izzive in se veselimo vaših neverjetnih podvigov.

Ločimo NIVOJE VODENJA in STOPNJE pedokinetičnega uvida

Razvojne funkcionalne prijeme pedokinetike se lahko učite na:

 • učnih urah I. nivo – osnovni program prijemov in pedokinetičnmega pristopa.
 • II. nivo razvojnih ur kjer vstopate do meje prepoznavanja lastnega vzorca delovanja in prenosa prepričanj na otrokov razvoj.
 • III.nivo razvojnih učnih lekcij, kjer prebijate škodljive vzorce delovanja in dopuščate otroku organiko in se učite nove razvojne dinamike, ki vpliva na vašo reorganizacijo in posledično osmislite določena prepričanja, saj v praksi dejstva o razvoju pokažejo drugače. Uravnavmo razvojno integracijo procesov spajanja volje in telesa.

Vodenje učnih ur po nivojih je usmerjeno na postopnost reorganiziranja in zavedanja v poseganje slehrnega odnosa z otrokom.

Nivojsko vodenje je pogojeno z doseženim študijskim uvidom koncepta pedokinetike, ki jo pomimenujemo tudi pedokineziologija in je trosopenjski. Najvišji pedokinetičen uvid je III. stopnja. Pedokinetik s III. stopnjo vodi učne ure I. in II. nivoja ter učne razvojne lekcije III.nivoja.

I. in II. nivo vodijo praktiki in pripravniki, ki so dosegli I. in II, in stopnjo pedokinetičnega uvida

III. nivo vodijo praktiki asistenti s 5 + letnimi izkušnjami II. stopnje uvida in študijem III. stopnje / master program/

praksa kreatorke in avtorice pedokinetike

praksa pedokinetika z 12 letnimi izkušnjami in več: v procesu III.stopnja

praksa pedokinetika z 8 letnimi izkušnjami: I. in II. stopnja

praksa pedokinetika z 5 letnimi + in v procesu Master programa: izkušnjami:

 • Ivana Šadek, Master program, kandidatka za asistenta pedokinetike, II. – III. stopnja
 • Ana Sušec, I. stopnja, Master program v procesu II. stopnja
 • Tanja Starc I. stopnja, Master program v procesu II. stopnje
 • Tjaša Sivec I. stopnja, Master program v procesu II:stopnje

praksa pedokinetika s 5 + letno prakso s I. stopnjo.

 • Iva Weingerl I. stopnja
 • Kristina Stanić I.stopnja

avtorizirana praksa absolventa pedokinetike: v procesu I. stopnja

 • Tadeja Zakšek, absolvent v procesu I. stopnje
 • Ana Verdinek, absolvent v procesu I. stopnje
 • Marina Uplaznik, pripravnik pedokinetik

študentska praksa v procesu avtorizacije: v procesu I. nivoja vodenja

 • Nataša Peterle
 • Nina Golob
 • Tina Begič
 • Tina Bavdek

Nenehno posegamo v razvojni odnos. Vabljeni vsi, ki si želite izpostaviti učnemu in razvojnemu procesu v vsej dani organski izvornosti. Dobrodošli v pedokinetičen učni proces. Spoznavate ga lahko postopoma ali pa vstopite direktno v bistvo in posežete po globini vašega razvojnega odnosa.

Srečni, veseli in zadovoljni smo, ko sami nekaj odkrijemo. Verjemite otroka res ni potrebno nič naučiti, ker se sam po sebi uči in to kar non stop. Bolj kot kako ga naučiti, se je dobro zanimati kako mu ponuditi okolje, da skozi potrebne izkušnje kar največ izkoristi razvojno kapaciteto, kamor sodi tudi proces učenja.

RFP

Zakaj sodi pedokinetika v preventivo lahko preberete v Zborniku ArcuaMedici