Center za razvoj otrok na Feldenkraisov način<br />
Andreja Semolič Center za razvoj otrok na Feldenkraisov način
Andreja Semolič

pedokinetika® – Razvojni Funkcionalni Prijemi pedokinetike ®

26. 01. 2019 Literatura

Razvojni Funkcionalni Prijemi pedokinetike®  so ogrodje in vzvod, ki so namenjeni temu, da starši preko vsakodnevne nege z otrokom vstopate v stik z njim z podporno dinamiko organskih razvojnih poti. Pedokinetični prijemi  nudijo spoznanje kaj otroku skozi dnevno negovanje preko dotikov tudi zares sporočate. Razlikujete kdaj zares otroka podpiramo v njegovem avtentičnem razvoju in katere spodbude, prijemi so pravzaprav hiper spodbujajči in dejansko zavirujoči. Razvojni Funkcionalni Prijemi pedokinetike ® so vzvodi aktiviranja genomskega potenciala razvoja človeka, skozi odnos.

Z vzvodi aktiviranja se lahko spoznavate in prepuščate izkušnjam na skupinskih učnih urah in lekcijah skozi tri nivoje. osnovni I. nivo, nadgradnja II. nivo in III napredni nivo, kjer posegamo v količino integracije, regulacije in aktivacije genomske razvojne kapacitete.

Na idivividualnih razvojnih urah se ločijo prav tako po stopnjah. I. in II: stopnja sta delo ena na ena in so namenjene samokorekciji staršev. S III.nivojem se poglabljate v odnos, ki ga vzpostavljate in regulirate z otrokom.  Lahko pomagamo uravnavati čustvene zanke in spremljamo razvojne preboje uravnavanja tenzije živčnega sistema in regulacije mišičnega tonusa.

Avtorizirana praksa pedokinetike® vam je dostopna:

Ljubljana:

Učni center / III. nivo/ : Zdravo gibanje – praksa kreatorke in avtorice pedokinetike

družinski center Mala Ulica – študentska praksa

Novo Mesto:

Učni center / III.nivo/: Zavod Igrivi Svet

Koper – Domžale

Eko – baby – i. in II. nivo

Maribor:

BabyFit – I. in II.nivo

Murska sobota:

Mediwa – I. in II. nivo

Celje:

                                                             Amali center – I. in II. nivo

                                                              Vipava in Nova Gorica:

Bosonogci I.- in II. nivo

                                                                  Krško in Logatec

študentka praksa

Za cene o udeležbi na urah in učnih programih ter vpis v pedokinetično skupino ali dodatne informacije vezane z učnim centrom, avtoriziranim centrom in avtorizirano študentsko prakso vabljeni da pišete na info@pedokinetika.si