Center za razvoj otrok na Feldenkraisov način<br />
Andreja Semolič Center za razvoj otrok na Feldenkraisov način
Andreja Semolič

VPIS v pedokinetično učno skupino za starše

01. 02. 2023 Literatura
pedokinetika

Otroci so vse bolj spregledani. V ritmu življenja v katerem smo trenutno, si  starši in družba nalagajo cilje in naloge kako narediti, da bojo otroci kar najbolje razviti, sposobni, vzgojeni in koneckoncev produktivni. Vse bolj pa se na tem učno-vzgojnem prostoru pojavljajo vse večje težave in izzivi, ki jih ni moč več obvladovati na poznane in uspešne načine preteklih let. Način na katerega vtopamo v stik z dojenčkom in vzpostavljamo odnosno dinamiko je nakaj kar s pedokinetiko raziščete in se naučite naprednega stika in dotika, izurite oko, umirite dih. Odkriti nevroplastično polje je izziv in pot v drugačno družbo.

Zakaj bi se vpisali v pedokinetično skupino?

 • odprli boste uvid v razvojno domeno in prepoznali zakaj so otroci danes v bistvu spregledani.
 • prepoznali boste kaj zares potrebuje dojenček in ločili od svojega strahu
 • uskladili boste svojo starševsko željo s svojim dejanskim ravnanjem, ko dojenčka dnevno negujete, hranite, crkljate, prenašate in mu tako ali drugače kažete svet.
 • odgovorili si boste lahko zakaj so problemi, tam ko ni treba.
 • spoznali boste, da se ne da človekov razvoj uokviriti v civilizacijsko normo, še manj marketinški zakon.
 • spoznali boste, da se raznovrstne težave in razvojni izzivi uravnajo, ko podprete organski razvoj in se po njemu ravnate tudi sami.
 • spoznali boste pedokinetiko, ki nas uči prepoznati, kdaj je naša namera usklajena z našo potrebo in željo in kdaj ne. Tako se naučimo otroku dati oporo, ko jo in kot jo potrebuje.  

REDNA TEKOČA pedokinetična skupina v UČNEM CENTRU:

V Ljubljani je vpis tedenski. Prijava.

 • Zdravo gibanje v Ljubljani / center Zdravo gibanje – LJUBLJANA -Dravlje – holistični center za razvoj pedokinetike® – Andreja Semolič

Primerno za:

 • starše novorojenčkov
 • starše otrok, ki še ne hodijo
 • starše otrok, ki so v starosti do treh let
 • starši najstnikov

Po prijavi boste razporejeni v ustrezno skupino in deležni vseh ostalih usmeritev začetka in poteka. O ceni pedokinetične skupine pridobite potrebne informacije tukaj.

Prijave sprejemamo tekoče na info@pedokinetika.si

Vljudno prosimo, da v mailu dopišete lokacijo, problematiko, ki vas zanima in starost vaših otrok.

Prav tako vabljeni v druge avtorizirane centre, kjer se odvija program pedokinetike v ožjem obsegu in z nižjo stopnjo razvojne prakse. Na 1. učni uri spoznate osnovne smernice in principe pedokinetike. Naučite se tudi prve osnovne razvojne funkcionalne prijeme.

Po Sloveniji so še avtorizirani centri s prakso pedokinetikov ter študentska praksa v centrih zapisanih spodaj. Za obisk skupine, prosim pišite direktno na njihov center.

Vabljeni tudi k udeležbi na pedokinetično delavnico 1 in pedokinetično delavnico 2 . Izkažite svoje zanimanje in zahtevajte več informacij.

Vpis na redne učne ure avtorizirane pedokinetike I. in II. nivo v centrih za straše:
center Mala ulica – LJUBLJANA – Ivana Šadek
center Baby Fit – MARIBOR – Katja Britvič
organizacija Eko – dojenček – KOPER – Oleksandr Lotokhov
Amali center – CELJE – Ana Sušec
Mediwa center – MURSKA SOBOTA – Iva Weingerl
center Bosonogci – AJDOVŠČINA – Tanja Starc
avtorizirana študentska praksa se izvaja v: Logatec, Grosuplje, Krško

Cenik za udeležbo učnih ur pedokinetike varira, saj je udeležba na študentskih urah ali urah praktika z manj ali več leti izkušenj drugačna v globini posega v otrokov odnos. Količina aktivacije v razvojno kapaciteto otroka in starša je nivojska. Nivoju primerna je tudi cena.