Center za razvoj otrok na Feldenkraisov način<br />
Andreja Semolič Center za razvoj otrok na Feldenkraisov način
Andreja Semolič

Prispevki / Literatura

O ceni pedokinetične učne ure

cenik učnih programov pedokinetike

27. 12. 2022

Knjiga na razvojni poti vašega dojenčka

Knjiga na poti razvoja vašega dojenčka, je temelj pedokinetične teorije in prakse. Še vedno aktualna in v pomoč staršem. Pisana je v letih 2002 in 2007. Izšla je. l 2008. Preberite o njeni vsebini, predstavitvi javnosti in več.

23. 10. 2022

VPIS v pedokinetično učno skupino za starše

Vabljeni k vpisu v pedokinetično skupino. Spoznali boste pedokinetiko, ki nas uči prepoznati, kdaj je naša namera usklajena z našo potrebo in željo in kdaj ne. Tako se naučimo otroku dati oporo, ko jo in kot jo potrebuje.

05. 09. 2022

Kako delujemo na otrokov razvoj

2 dnevna delavnica za starše bo vodila v prepoznavanje in uvid v razvojni bazen. Opremila bo s prakso kako vplivati na črpanje več razvojne kapacitete.

22. 12. 2021

JOK – solze veselja, bolečine, žalosti.

Jok in solze. Bolečina ali olajšanje?
Kako vi razumete in občutite jok? preberite več in vstopite v zavedanje kaj se dogaja če jok preprečujemo.

31. 01. 2021

Skozi odnos nastajamo – prehodi skozi faze

Odnosna interakcija je tista, ki nas vodi skozi raszvojno pot. Skozi odnose nastajamo – se ranimo in se zdravimo.
Poznate procese od simbioze do pripetosti in ali ločujete navezanost in povezanost. Povezanost v odnosu zdravi in razvja več sebe.

02. 01. 2021

»Z učenjem na pamet ustvarjamo ovce«

Jef Staes, belgijski strokovnjak za inovacije v izobraževanju,o tem, da se bliža čas zloma sistema diplom. članek povzet:, Panorama čet, 13.02.2014, Avtor: Nevenka Žolnir Jef Staes, strokovnjak za inovacije v izobraževanju in kadrovski svetovalec v menedžmentu, je že pred časom s provokativnimi tezami razvnel udeležence konference o izobraževanju Edid. V pogovoru za Delo je 57-letni […]

29. 11. 2020

Notranji mir – v koga se razvija generacija?

kako dojemamo razvo? Želite spoznati več o tem, da gre za procese spajanja volje in teles – mišičja, okostja, presnove. Ne potekajo en ob drugem ampak sočasno in močno soodvisno preprleteno. Vse pa močno odvisno od dopuščenega zaznavanja in dovoljenega preizkušanja organskih nalog. Te pa so neizbežne in nujne, da presežemo stopnje in razvijamo vedno več sebe.

20. 09. 2020

Igra in razvoj – igrivost ni igranje

Kaj je igrivost in zakaj je ključna za razvoj možganov in to kar celo življenje?
Igrivost v delu je pravzaprav delovanje z maksimalnim izkoristkom živčnega sistema. Ste vedeli, da je igra najvišja funkcija možganov.

04. 05. 2019

Reševanje razvojnih nalog namesto otroka

Želja po tem, da otroku uspe in ideja, da bo srečen in vesel samo, če mu vedno uspe in delate tako, da se izognete napornim občutkom in čustvom vodi v začaran krog.

03. 03. 2012