Center za razvoj otrok na Feldenkraisov način<br />
Andreja Semolič Center za razvoj otrok na Feldenkraisov način
Andreja Semolič

Politika Zasebnosti

Spodaj se nahajajo vse informacije, ki vas zadevajo v zvezi z obdelavo osebnih podatkov pri Zavod IGRIVI SVET, zavod za lahkotno gibanje in nežen stik.

1. Upravljavec osebnih podatkov

Vaše osebne podatke upravljata:

Zavod IGRIVI SVET, zavod za lahkotno gibanje in nežen stik

PAVČKOVA ulica 5
8000 Novo mesto

Davčna številka: 26149273
Matična številka: 3924181000

pedokinetika@igrivisvet.si

in

Andreja Semolič s.p.

Nebčeva ulica 42, Lavrica, 1291 Škofljica

Davčna številka:  SI21728283

Matična številka: 3276848000

info@pedokinetika.si 

2. Podlaga za obdelavo osebnih podatkov

Tvoje osebne podatke obdelujemo na različnih pravnih podlagah, ki so podrobneje predstavljene spodaj. Prav tako podatke obdelujemo za različne namene, s katerimi se lahko seznaniš v spodnjih podpoglavjih.

V kolikor bomo tvoje osebne podatke obdelovali za dodatne namene, ki niso opredeljeni v tej politiki zasebnosti, te bomo o tem predhodno obvestili.

Vsi podatki, ki nam jih posreduješ, so posredovani prostovoljno, razen v primerih kadar to od nas zahteva zakonodaja. V tem primeru je posredovanje osebnih podatkov obvezno.

V kolikor nam določenih osebnih podatkov ne želiš posredovati, ti določenih storitev ne bomo mogli nuditi.

2.1. Obravnava povpraševanj

Prejeta povpraševanja obravnavamo na podlagi našega zakonitega interesa zagotoviti učinkovito komunikacijo s potencialnimi strankami/partnerji in pripravo kvalitetnih odgovorov.

Obravnavamo naslednje osebne podatke: ime in priimek, e-mail in telefonska številka, vsebina povpraševanja.

2.2. Drugi nameni obdelave

Tvoje osebne podatke obdelujemo tudi za določene dodatne namene in sicer:

Za statistično obdelavo, uporabe naše strani, na podlagi zakonitega interesa optimizacije spletnih strani. Obdelujemo zgolj agregirane podatke, kjer identifikacija posameznikov ni mogoča.[AB2] 

Prijava na e-novice. Vsem našim naročnikom omogočamo pošiljanje obvestil, novosti glede našega poslovanja. To izvajamo na podlagi zakona. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjaviš tako da nas kontaktiraš na pedokinetika@igrivisvet.si.

3. Roki hrambe vaših osebnih podatkov

Osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je to potrebno, da se izpolni namen, za katerega so zbrani.

4. Način varstva osebnih podatkov

Za varstvo osebnih podatkov skrbimo s sprejetjem tehničnih in organizacijskih ukrepov med katere štejemo:

● Zagotavljanje omejitve dostopa nepooblaščenih oseb do osebnih podatkov,
● Posodabljanje naše strojne in programske opreme,
● Prilagajanje naših pravilnikov z zahtevami zakonodajnih aktov, ki veljajo za področje varstva osebnih podatkov.

Kljub varnostnim mehanizmom, ki smo jih vzpostavili pa lahko pride do varnostnega incidenta. V ta namen imamo vzpostavljen mehanizem s katerim se v primeru varnostnega incidenta ukrepa ažurno, učinkovito in kakor od nas zahteva zakonodaja.

V kolikor bi prišlo do varnostnega incidenta, pri katerem obstaja verjetnost, da so bile ogrožene pravice in svoboščine posameznikov, bomo o takšnem incidentu nemudoma, vendar ne kasneje kot v 72ih urah, obvestili pristojni nadzorni organ. V kolikor pa bi prišlo do varnostnega incidenta, ki lahko povzroči veliko tveganje za pravice in svoboščine posameznikov, pa bomo o tem nemudoma obvestili tudi zadevne posameznike.

6. Pravice posameznika pri obdelavi osebnih podatkov

Glede obdelave tvojih osebnih podatkov, ki jo izvajamo, so ti na voljo naslednje pravice:

● Pravica do dostopa in izpisa osebnih podatkov: ta pravica ti omogoča pridobitev informacij o obdelavi osebnih podatkov, hkrati pa imaš tudi možnost vpogleda oz. pridobitve kopije tvojih osebnih podatkov, ki jih hranimo o tebi.

● Pravica do popravka osebnih podatkov: možnost imaš, da zahtevaš popravek netočnih ali nepopolnih podatkov, ki jih vodimo o tebi.

● Pravica omejiti obdelavo osebnih podatkov: ta pravica ti omogoča, da podatke, kjer je sicer možen izbris, vseeno ohraniš v hrambi zaradi kasnejših dokazovanj v različnih uradnih postopkih. Prav tako ti ta pravica omogoča začasno omejitev obdelave za čas trajanja odločanja o popravku ali ugovoru, ki poteka pri upravljavcu.

● Pravica do izbrisa osebnih podatkov: ta pravica ti omogoča, da v določenih primerih zahtevate izbris podatkov, ki jih vodimo o tebi. Kadar predstavlja pravno podlago za obdelavo osebnih podatkov zakon ali veljavna pogodba, tvojih osebnih podatkov ne moremo izbrisati.

● Pravica do preklica privolitve: kadar tvoje osebne podatke obdelujemo na podlagi privolitve (soglasja), imaš možnost to privolitev kadarkoli preklicati. Preklic privolitve ne pomeni negativnih posledic zate. Opozarjamo te, da ti po preklicu privolitve določenih storitev ne bomo mogli več nuditi.

● Pravica do ugovora obdelavi osebnih podatkov: ta pravica ti je na voljo, kadar pride do obdelave osebnih podatkov na podlagi zakonitih interesov. Omogoča ti, da od upravljavca zahtevaš, naj preneha izvajati obdelavo. Opozarjamo te, da ima upravljavec v določenih primerih možnost tak ugovor zavrniti. Upravljavec bo v vsakem primeru prenehal z obdelavo, v kolikor ugovarjaš neposrednemu trženju.

● Pravica do prenosljivosti osebnih podatkov: ta pravica ti omogoča, da zahtevaš, da tvoje osebne podatke posredujemo drugemu upravljavcu v strojno berljivi obliki. To je možno le, v kolikor tvoje podatke obdelujemo z avtomatiziranimi sredstvi in kadar gre za podatke zbrane na podlagi privolitve oz. pogodbenega odnosa.

Svoje pravice lahko izvajaš tako da nam pišeš na pedokinetika@igrivisvet.si z zadevo »varstvo osebnih podatkov«. Tvojo zahtevo bomo obdelali v najkrajšem možnem času in najkasneje v roku 30 dni od prejema. V kolikor bo tvoja zahteva obsežnejša in bo reševanje trajalo dlje časa, te bomo o tem predhodno obvestili in ti podali okviren rok za pripravo odgovora.

Pridržujemo si pravico, da te v primeru podaje zahteve po izvajanju katere od tvojih pravic, zanesljivo identificiramo. V kolikor nam z zahtevo ne pošlješ osebnih podatkov, na podlagi katerih te lahko zanesljivo identificiramo, te bomo zaprosili za dodatne osebne podatke. V primeru, da nam dodatnih osebnih podatkov v roku ne posreduješ, bomo tvojo zahtevo zavrgli.

V kolikor si mnenja, da je prišlo do kršitve varstva osebnih podatkov lahko vedno podaš pritožbo pri pristojnem nadzornem organu, ki ga v Sloveniji predstavlja Informacijski pooblaščenec.

Imaš vprašanje?

V primeru dodatnih vprašanj, ki se nanaša na tvoje pravice ali osebne podatke, nas lahko kadarkoli kontaktiraš na pedokinetika@igrivisvet.si.