Center za razvoj otrok na Feldenkraisov način<br />
Andreja Semolič Center za razvoj otrok na Feldenkraisov način
Andreja Semolič

Priložnost

25. 10. 2020 Literatura

Vsak dan se lahko spoznamo in srečamo s še ne poznanim ali bežno poznanim. Pravzaprav je priložnost vedno na dosegu, le nekaj več nas mora zanimati, da se podamo v raziskovanje. Nekaj več pa je pogosto sporočilo, ki ga morda opazimo. Nenehni signali, ki nas poizkušajo prepičati, da brez ponujenega ne moremo, so prva linija sporoči, ki jih vidimo. A v življenju gre pravzaprav tudi za povsem drug smisel sporočil in priložnosti. Kot pravi Mali Princ: “Bistvo je očem nevidno”.

Tudi če še ne vidimo, še ne pomeni, da ne sije okoli nas. Pomislite, da gre lahko le za vprašanje našega dometa razvoja, ki nas usmerja v zaznavanje in raziskovanje sebe in okolice.

Nenehno iščemo. A kaj in kako izbiramo, je tista bistvena razlika med sporočili in priložnostmi, ki predstavljajo našo izbiro in čemu polagamo pozornost in kaj nas nagovarja, da se odločamo. Sčasoma vidimo tudi bistva, ki jih na prvi pogled sploh ne vidimo in naše pozornosti preprosto ne potegnejo v smeri, ki odpira uvid.

Ena priložnost za katero se lahko odpre bistvo, ki je očem nevidno, je tudi v tem tekstu.

Ob nakupu knjige prejmete 1. ON- LINE učno uro
naročilo: info@pedokinetika.si

Učna ura, ki vas bo povezala od knjige do razvojnih funkcionalnih prijemov pedokinetike. Spoznli boste kako si s tem pomagati pri uspešnih in zdravih spodbudah vašega otroka v njegovem zgodnjem razvojnem obdobju. Pridobili boste vpogled v to, kako preko dnevnega negovanja in skrbi vplivate na aktiviranje večjega procenta možganskih funkcij.

Morda vas nagovori, da pogumno vstopite v razvojno lekcijo pedokinetike in spoznavate kako nadgeajevati bistveno, kar je očem neprepoznano na prvi pogled.