Center za razvoj otrok na Feldenkraisov način<br />
Andreja Semolič Center za razvoj otrok na Feldenkraisov način
Andreja Semolič

Kako ravnati z otrokom v razvoju, da možgani uberejo sinhrono pot strukturiranja?

22. 08. 2021 Literatura

22. in 23. 10. 2021.

Tokratna delavnica je namenjena regulaciji Centralnega živčnega sistema in odnosni co-regulaciji starša z otrokom. Vplivi in odnosi skozi dotik in premik.

2 DNEVNA DELAVNICA v obsegu 5 ur

Komu je namenjena:

Namenjena je vsem, ki jih zanima kako v skrbni in ljubeči domeni delovati tako, da otroka nehote in zaradi premalo poznavanja zadnjih neurobioloških spoznanj o razvoju, ne zaviramo in ne omejujemo na strukturiranje možganov, ki zaradi tega funkcionirajo z manj % svoje kapacitete. Spoznali boste procese regulacije. Regulacija je osnovna funkcija možganov. Prepoznali boste kaj lahko sami prispevate in kako učinkovita je vaša co-regulacija.

Zakaj:

  • Odprli boste razumevanje in uvid v odnosne razmere z otrokom. Prepoznali boste zakaj vaš otrok dela nekaj kar vas s časoma začne skrbeti, vznemirjati ali nemalokrat jeziti, med tem, ko se nad vse trudite upoštevati vse vzgojne cilje.
  • Razumeli boste kako se proces samostrukturiranja dogaja in kako vi vplivate na sinhronost sočasnega odziva. Kako je sinhronost sočasnega odziva povezana s % koriščene razvojne kapacitete v možganih. Kako vi vplivate preko odnosa na ta samorazvojni proces. Spoznali boste kako je co-legulacija vzvod v učinkovito smer.

Kdaj:

22. in 23. oktober. petek 16.30 do 18.30 Sobota 10.00 do 12.30

Prispevek za udeležbo:

50 eur za vplačila do 15.oktober. Prijave in plačila kasneje, 100 eur.

Za več:

informacije in prijave pišite na: andreja.semolic@pedokinetika.si

Dopišite starost otroka. Kaj konkretno vas že v naprej zanima in druga vprašanja.