Center za razvoj otrok na Feldenkraisov način<br />
Andreja Semolič Center za razvoj otrok na Feldenkraisov način
Andreja Semolič

Kako delujemo s svojim ravnanjem na otrokov razvoj ALI Kako ravnati z otrokom v razvoju, da možgani uberejo sinhrono pot strukturiranja?

22. 08. 2021 Literatura

Januarska DELAVNICA je namenjena razumevanju regulacije centralnega živčnega sistema v razvoju in kako starši skozi dnevno nego vplivajo na ta proces. Udeleženci boste vstopali v odnosno co-regulacijo in se učili kako delujete skozi svoj odnos do otroka na njegov razvojni proces.

2 DNEVNA DELAVNICA v obsegu 5 ur – 21. in 22. 1.2022

Komu je namenjena:

Namenjena je vsem, ki jih zanima kako v skrbni in ljubeči domeni delovati tako, da se usklajujemo z otrokovim organskim vzvodom razvoja v domeni zadnjih neurobiofizioloških dejstev. Spoznali boste procese regulacije in kako se hote ali nehote vedno prepletate z razvojnimi procesi možganskih vzorev delovanja in uporabe samega sebe. V praksi boste spoznali, da je regulacija osnovna možganska funkcija. Naučili se boste, kako jo vzpostaviti in uporabljati v zavedanju. Prepoznali boste kaj lahko sami prispevate in kako učinkovita je vaša co-regulacija.

Zakaj:

  • Odprli boste razumevanje in uvid v odnosne razmere z otrokom. Prepoznali boste zakaj vaš otrok dela nekaj kar vas s časoma začne skrbeti, vznemirjati ali nemalokrat jeziti, med tem, ko se nad vse trudite upoštevati vse vzgojne cilje.
  • Razumeli boste kako se proces samostrukturiranja dogaja in kako vi vplivate na sinhronost sočasnega odziva. Kako je sinhronost sočasnega odziva povezana s % koriščene razvojne kapacitete v možganih. Kako vi vplivate preko odnosa na ta samorazvojni proces. Spoznali boste kako je co-legulacija vzvod v učinkovito smer. Spoznavali boste kaj je to nevroplastičnost v praksi in kako jo koristimo za svoj kompleksnejši razvoj.

Kdaj:

petek 21.1. ob 16.30 do 18.30 Sobota 22.1. ob 10.00 do 12.30

Prispevek za udeležbo:

Prijave na mail. Vplačila DO 10. januar 100 eur. Plačila PO 10. januarju 200 eur.

Za več:

informacije in prijave pišite na: andreja.semolic@pedokinetika.si

Dopišite starost otroka. Kaj konkretno vas že v naprej zanima in druga vprašanja.